kapat
MESLEK KURULUŞLARINDAN YEREL ESNAFA DESTEK HAMLESİ

Belediye Meclis Üyesi ve Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Abdülkadir Özkal' ın girişimleri ve öncülüğünde bir araya gelen Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve Esnaf Odası Başkanları yerel esnafın desteklenmesi için bir hamle daha yaptılar. Oda ve Borsa Başkanları ilçe merkez nüfusumuz 50.000’ e ulaşmadan yeni bir ulusal market şubesine ruhsat verilmemesi için Belediye Başkanlığına müracaat ettiler. Müracaat nedeniyle Belediye Başkanı Fatih Kayacan ziyaret edilerek ortak hazırlanan dilekçe takdim edildi.
Belediye Başkanı Fatih Kayacan konunun önemine dikkat çekerek “Ulusal marketlerin merkezlerinin İstanbul gibi şehirlerde olması nedeniyle tüm vergiler de oralara ödenmektedir. Dolayısıyla bizde belediye olarak bu gelirden pay alamıyoruz. Aynı zamanda toplanan tüm para Bolvadin dışına aktarılmaktadır. İnşallah bu konuyu önümüzdeki ilk meclis toplantısında görüşerek oy birliğiyle karara bağlarız. Ben tüm meclis üyelerimizin bu konuya sahip çıkacaklarına inanıyorum” dedi.
Toplantıda söz alan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Tabak “bildiğiniz gibi ilçe merkezimizde 7 adet köy ve kasabalarımızda ise 1 adet olmak üzere toplamda 8 adet ulusal market şubesi ilçemizde faaliyet göstermektedir. Bu marketler kazandıkları tüm parayı Bolvadin dışına götürmektedir. Bu durumda zaten zor şartlar altında çalışan esnafımızın işini daha da zorlaştırmaktadır. Bu yğzden belediyemiz inşallah bu kararı alır ve nüfusumuz 50000’ e ulaşmadan yeni bir ulusal market şubesi açılmaz” dedi. Murat Tabak daha sonra geçen yıllarda gerçekleşen “Alışveriş Festivali” nin yeniden yapılması gerektiğini belirterek “Biz Oda olarak bu tür çalışmalarda her zaman destek olduk, şimdi yeniden bu çalışmanın yapılmasını istiyoruz” dedi.
Ticaret Borsası Başkanı Hacı Boyar ise “Bolvadin hepimizin memleketi, dolayısıyla bu memleket için hepimiz de taşın altına elimizi sokmaya hazırız. Bu marketler kasaptan manava, ayakkabıdan kırtasiyeye kadar her esnafa zarar veriyor. Gün geçtikçe küçük esnafı yok ediyor. Bu yüzden artık yenileri açılmamalı” dedi.
Esnaf Odası Başkanı İbrahim Çürük ise konuyla ilgili olarak “göreve henüz yeni başladık. Ama bu tür faaliyetlerin hepsinde, memleket için, Bolvadin için yapılacak çalışmalarda yer alacağımızın garantisini veriyorum. Bizler sadece üyelerimizin resmi işlerini yapmakla yetinmeyeceğiz. Hep birlikte güç birliği oluşturacağız. Artık daha aktif bir Esnaf Odası göreceksiniz. Hem Ticaret Odası ve Ticaret Borsası ile hem belediyemizle, hem de diğer kurumlarla daha sıkı çalışacağız” dedi.
Belediye Başkanı Fatih Kayacan alışveriş festivaliyle ilgili olarak ta “gerçekten bu faaliyet önemli, bu konudaki hassasiyetiniz için teşekkür ederim. Zamanlaması ve içeriği üzerine birlikte çalışalım, daha güzel bir şekilde yeniden yapalım” dedi.

3336 kez Okundu.